Emlékkockák az elmúlt 1 évből

Nem is olyan rég ünnepeltük veletek iskolánk születésnapját egy fergeteges hangulatú party-val. Most újra itt vagyunk, hogy felidézzük az eltelt 1 év emlékezetes pillanatait, eseményeit, változásait mely annyi örömöt okozott mindannyiunknak.

A hétköznapok sosem teltek unalmasan. A tanulásra vágyók számos, változatos reguláris órán vettek részt a kezdő szinttől egészen a haladóig. Rita jóvoltából pedig már szinte sorozattá nőtte ki magát az R-Style Hercegnőképző.

Nagyon nagy öröm számunkra, és köszönhetően neked, kedves táncolni vágyó, növekvő számú vidéki workshopra kaptunk felkérést. Visszajáró vendégei vagyunk a kecskeméti, pécsi, nagykanizsai kizombás rendezvényeknek. Iskolánk és tanáraink jó híre egyre több helyre eljut, így a meghívás listánk Miskolccal, Szegeddel és Keszthellyel bővült.

Itt nem álltunk meg hiszen külföldről is számos meghívás érkezett. Bécsben, Salzburgban, Bordeaux-ban is részt vehettél Eddy workshopjain és táncolhattál zenéire. A West-African Kizomba Festiválon Rita kápráztatta el a workshop résztvevőit (igen, jól olvasod, magyar lány Afrikában 🙂 . Rouenba (Franciaország) Miguel jóvoltából két alkalommal is bemutatkozhattak mint oktatók, Eddy pedig mind kétszer húzta a talpalávalót a nagyérdeműnek. Számos hazai nagy nemzetközi fesztivállal -Pannonian Spring Salsa, Bachata Stars, Hungarian Summer Salsa Sensual Festival, All Stars Festival, Diamond Festival – is együttműköd(t)ünk. Eddy és Rita oktatóként, illetve Eddy DJ-i minőségben is növelték a magyar kizomba világ renoméját.

2017. szeptemberében elindult az oktatóképzés, annak érdekében, hogy a táncolni vágyók igényeit minél többen, magas színvonalon tudjuk kiszolgálni . Ennek eredményeként  januártól három új oktatóval – Veronika, Dániel és Gergő – bővült a KCH tanári kara.

Nem múlhat el az év a már szinte hagyománnyá vált évvégi Karácsonyi Party nélkül sem, amire mindig nagy hangsúlyt fordítunk, különös tekintettel a jótékonyságra, adakozásra. 2017. karácsonya egy különlegesen megható esemény volt számunkra, hisz a fóti Károlyi István Gyermekotthon javára gyűjtöttünk adományokat: rengeteg felajánlást és segítséget kaptunk tőletek! Felejthetetlen élmény volt látni a bennlakók csillogó szemeit, mosolygós arcait mikor felfedezték a sok szép ajándékot. Az ilyen pillanatokért érdemes összefogni és örömet okozni.

Látjuk, hogy a bulikban egyre nagyobb az igény a taxi táncosi “intézményre” és igyekszünk az igényeket kielégíteni. Így esett, hogy 2018. februárjában új titánok csatlakoztak a taxis csapathoz, ezzel 36 főre bővítve a KCH Teamet.

Mindezeken felül természetesen egyik legnagyobb rendezvényünk sem maradhatott el februárban, a „WellYes hétvége”, melynek híre ment a nemzetközi kizomba fórumokon is, így az egyik legnagyobb és ismert portál, a Kizomba World oldalára is felkerültünk. Jövő februárban is várunk! Siess ha nem akarsz lemaradni róla, mert a főépület már betelt.

De hogy ne csak a táncról szóljon mindez, hanem közösséget, jó hangulatot teremtsünk, a ti közreműködésetekkel számtalan ötlet vált valóra év közben . Ilyen volt a „Tanulók írásaiból” pályázat, amelyben leírtátok, hogy mit is jelent számotokra a tánc, a kizomba. Csapatosan vonultunk ki a Kopaszi gátra piknikezni, majd az ott készült, általatok beküldött fényképekből pályázat útján hirdettünk nyertest. Az „UV Color nyitó Practica” buli után mindenki színesen térhetett nyugovóra, hisz testfestéssel, UV karkötőkkel és szelfi játékkal igyekeztünk feldobni az évindító bulit.

Közkívánatra elindult a Sunday Kizomba Lounge social is, ami egy kis vasárnap délutáni könnyed, beszélgetős, táncolós összejövetel a kizomba szerelmeseinek.

Mindeközben arról is említést kell tennünk, hisz egy nagy család vagyunk, hogy a KCH vezető tanárai, Lilla és Viktor örök hűséget fogadtak egymásnak 2017. júliusában és idén májusban megszületett szerelmük gyümölcse Benett. Boldogságukban együtt osztozunk hisz nagyon vártuk már a kis trónörökös KCH Baby érkezését.

De nem csak az interneten olvashattak a KCH-ról a szemfülesek. A média egyéb csatornái is megkerestek minket. Ilyen kedves felkérés volt az oktatóinkkal készített riport sorozat mint például Tisza Rádió Plusz interjúi.

Így visszatekintve az elmúlt évre, tudatosul csak az emberben igazán, hogy mennyi minden történt és mi mindenre vagyunk így együtt képesek, ha összefogunk.

Hasonlóan gazdag programmal készülünk idén is! Érdemes lesz figyelni, követni minket! 🙂

A nyári szünet beköszöntével sincs megállás a KCH háza táján, hisz különböző technikákat, stílusokat csokorba gyűjtő intenzív kurzusokon –Party Steps és Intenzív Alapok – tanulhat a szorgos diák. A gyakorlásra a Salsa4Us pénteki rendezvényei adnak bőven lehetőséget, ahol nem csak bulizni lehet, hanem a workshopokon tanulni. DJ Eddy jóvoltából pedig a szuper jó zene biztosított a szórakozni vágyóknak.

Lejegyezte Falusy Évi, (2018.június)