Rólunk

Kizomba Club HungaryA kezdet egészen 2010-ig nyúlik vissza, amely Nagy Tamás és Farkas Veronika nevéhez köthető. Tamás egy külföldi fesztivál keretein belül ismerhette meg a kizombát a Nyugat-Afrikai kultúrával együtt és a fesztivált követően először Verával osztotta meg frissen megszerzett tudását. A folyamatos fejlődésben mentora, Pedro Tomás Petchú segítette, aki mai napig is a kizomba közösségének legmeghatározóbb alakja.

Hosszas előkészület, bemutatók, és promóciós fellépések után, 2011 májusában indult útjára a Yeskizomba rendezvénysorozat Tamás, Vera és Tóth Zoltán(TZ) szervezésében. Az óriási siker hatására szintén 2011 májusában elindították az első magyarországi kizomba tanfolyamukat. 2012 nyarára rohamosan megnőtt a kizombát táncolók száma, így felmerült a gondolat, hogy immár hivatalos úton is érdemes lenne foglalkozni ennek a magával ragadó táncnak, kultúrának a terjesztésével.

Ezt követően a Kizomba Club Hungary 2012 novemberében egyesületté alakult, azóta szervezett formában rendületlen odaadással képezzük diákjainkat. A kitartó munka eredményeként először Tamás és Vera kapott lehetőséget, hogy a legnevesebb külföldi fesztiválokon (KIFE – Triest, BIKE – Belgrád, LIKE – Lisszabon, SAF – Temesvár) is oktassanak, napjainkban pedig már egyre több KCH-s tanár képviseli hazánkat nemzetközi rendezvényeken (Afrofever – Lisszabon, Mama Africa Festival – Szentpétervár, Kenig Friends Fest – Kaliningrád, SAC – Edinburgh, Luxembourg Kizomba Festival, AfricaDancar World Kizomba Competition – Lisszabon/Milánó, I’m your Dj Festival – Bordeaux).

Több kezdeményezés és program is fűződik az egyesület nevéhez (Practica- Gyakorló Est, Splash Weekend, WellYes Festival), melyek elsősorban a hazai közönség igényein alapulnak és elősegítik diákjaik fejlődését.

 

Akik nélkül nem léteznénk